Volt pofánk rákérdezni - Destroy The Government, avagy mitől retteg nálunk a miniszter?!

A 2006 óta működő, és budapesti székhelyü, egyre nagyobb népszerűségre szert tevő Destroy The Government zenekar énekes gitáros frontemberét,  D'Angelo Francesco-t "kaptuk el" egy interjú  erejéig. Éppen aktuális volt, hogy egy kicsit megismerkedhessünk ezzel a bandával is, hiszen nemigen tudtam róluk semmit, azt leszámítva, hogy elég sűrűn koncerteznek minden felé az országban, és hogy nemrégiben jelentették meg első lemezüket "Megdugnám a miniszter lányát" címmel.


 
Kolera: Sokáig keresgéltem a neten, hogy felkészüljek a D.T.G. zenekarból, de gyakorlatilag egy facebook-os oldalt, meg pár youtube-s feltöltést leszámítva nemigen találtam semmit... Bemutatnád az olvasóknak pár mondatban a bandát?

Francesco: Igen, sajnos nem igen értünk az ilyen netes dolgokhoz, illetve aki meg ért hozzá az rendkívül lusta hogy cselekedjen a dologgal kapcsolatban. Amit a zenekarról mesélhetnék... 2006 végén alapítottam az osztálytársammal. Azóta volt vagy 11 tagcsere és csak az utóbbi másfél évre sikerült egy olyan brigádot összehoznunk akikkel azért lehet valami maradandót alkotni. 
(A jelenlegi felállás: Sikari Gábor "Sika" - dob, Nánási Gergő - basszusgitár, Bucsi Norbert "Károly" - gitár, vokál, D'Angelo Francesco "Francsi" - gitár, ének - a szerk.)
 
Kolera: Az eredeti felállásból maradt valaki?

Francesco: Az eredeti felállásból már csak én maradtam, sok baj volt dobosokkal illetve basszerosokkal leginkább!

Kolera: A zenekar koncertezés terén is jól teljesít, az elmúlt időszakban rengeteg bulin ott voltatok. Mindig ennyire aktív volt ez a banda? Vagy csak ez a felállás tette ezt lehetővé? 

Francesco: Mostanra lettünk ennyire koncertképesek,ennek leginkább az az oka, hogy nem fáj a fejünk azon hogy most vajon hogy oldjuk meg a következő tagcserét, így tudunk koncentrálni arra hogy folyamatosan toljuk előre a zenekart,és élünk minden adódó lehetőséggel.

Kolera: A zenekarról szinte semmit nem találtam, de azt láttam viszont, hogy nemrégiben jelent meg a frappáns borítóval és címmel ellátott "Megdugnám a miniszter lányát" lemezetek. Ez az első album? Vagy van még több is?

Francesco: Volt már egy demó, illetve egy EP. próbálkozás melyről azért megtartottunk 1-2 nótát. De ez a legelső hivatalos lemezünk,és annyit ígérhetek hogy nem az utolsó.



Kolera: Pár szóban mutasd be nekünk a dalokat, miről szólnak általában? A klasszikus punk kliséket hangoztatjátok, vagy új témákat is feszegettek?

Francesco: A politizálást úgy mellőzzük ahogy tudjuk, ettől független vannak dalok melyek a „szabadság vágyat” és esetenként idéz klasszikus punk mentalitást. Azért leginkább élményekről és mélyebb érzésekről is vannak gondolatkifejtések bőven. Meg hát vannak olyan dalok melyek csak azért születtek, mert egyszerűen olyan állapotban voltunk és viccesnek tűnt amikor, pl megírtuk a „Megdugnám a miniszter lányát” c. nótát, de még bőven tudnék ilyen dalokat említeni.

Kolera: A dalszerzés hogyan oszlik meg a zenekaron belül? Vannak szöveg, vagy zenefelelősök, vagy mindenki hozza a saját ötletét?

Francesco: Általában jómagam csinálom egyedül és akkor megmutatom a srácoknak, hogy hogyan is képzeltem el. Az esetek nagy részében ilyenkor elküldenek a francba hogy , "már megint mér ilyen bonyolult témát találtam ki", de aztán betanulják. Azért az utolsó lemezen már vannak olyan nóták is melyeket más tagok írtak.

Kolera: Így, hogy egyre többet koncerteztek, gondolom egyre több városban. Miként látod a mostani punk underground-ot? Lelkesek manapság a punkok?

Francesco: Hát gyakran előkerül ez a téma. Az én véleményem az, hogy ha már ennek az egésznek meg kellett volna halnia akkor megtörtént volna, de ugyanakkor az a meglátás is igaz, hogy nem olyan mint régen, de esetenként azért vannak olyan bulik melyek idézik a régi idők hangulatát, és mi mindent megteszünk, hogy ez a zene és ez a hozzáállás kiterjedjen a következő generációkra is.

Kolera: Nagyjából ugyanazokkal a bandákkal léptek fel a bulikon. Gondolok itt például a Shitpump-ra, Pazarra, Punkie-ra, stb, stb... Ennyire szoros a barátság köztetek és közöttük, vagy csak meghatározott bandákkal játszotok egy színpadon?

Francesco: Van ilyen kötelék is, meg speciel nekem a Shitpump az egy gyerekkori kedvenc zenekarom, és nekem nagy dolog, hogy velük járkálunk koncertezni. Punkon belül vannak olyan zenekarok amelyeket bűn rossznak tartunk és olyanokkal nem szívesen megyünk bárhová is. Tehát mondhatni igen a kötelék miatt koncertezünk együtt szinte mindig!

Kolera: Tervek a jövőre nézve? Új lemez?

Francesco: Koncertek minden mennyiségben,nyáron meg ha nem keveredünk ki fesztiválokra befejezzük a második albumot,és abban reménykedünk hogy az előzőnél még jobb lesz.!!



Kolera: Ha valami úton-módon hozzájutnál egy nagy halom pénzhez, ölnél valamennyit belőle a punk szférába? 

Francesco: Ha most jutnék hozzá akkor szinte csak arra költeném! Jelenleg ez a legfontosabb dolog az életemben. Csak ebbe ölném a pénzt meg, azért időnként elmennék belőle „jól érezni magamat”...

Kolera: Mely zenekarokat szereted a legjobban? Kik voltak rád hatással? Figyelgeted mostanság a punk zenekarokat? Vannak új kedvenceid, vagy volt olyan, akikről azt gondoltad, hogy érdemes lesz rájuk odafigyelni?

Francesco: A magyar zenekarok közül akiket mindig hallgatok a mai napig is Hátsó szándék, Shitpump, Prosectura. Külföldiek közül Rancid, NOFX,és még sorolhatnám. Azért vannak újak, melyek kegyetlen jók és volt szerencsénk játszani is velük, például a Pazar, vagy a Hello Zep, ők nagyon jók! Remélem mi is vagyunk/leszünk olyan zenekar, akikre érdemes odafigyelni!

Kolera: Tényleg megdugnád a miniszter lányát?? Hehe!

Francesco:
Hát már csak úgy, azért is igen!!! :D. 

De komolyabbra fordítva a szót az a nóta úgy ahogy van egy "brahi", egy poén, egy vicces vélemény kifejtés a mostani helyzettel kapcsolatban. Aztán mindenki eldönti maga hogy mit is jelent számára ez az „örökzöld”...

Kolera: Végül pedig mit üzensz az olvasóknak?

Francesco: Üzenem nekik, hogy ha egy modernebb hangzású, esetenként más témákat is boncolgató punk zenekart akarnak hallgatni, akkor mindenképpen hallgassák meg a számainkat és döntsék el hogy tetszik nekik vagy nem, de bármi is lesz a vége a D.T.G. nem áll meg. Köszönöm hogy „itt” lehettem!

Mi pedig köszönjük az interjút! (chelios) 


                                    
                                               D.T.G. - "Belehugyozok a Pápa szájába"

http://www.facebook.com/DTGPunk

Nincsenek megjegyzések: