Meghallgattuk - Söralátét - Kész a leltár (demo 2012.)


Az év végére hozta össze a fiatal banda az első felvételét. Ők a weboldalukon így kommentálták az eseményeket:
"Végre elkészült a demo lemezünk! Igaz 3 szám, de remélem örültök majd neki!
A kuriózuma és az elhúzódás oka, hogy teljesen önmagunk csináltuk meg külső segítséget csak a dob felvételeknél kaptunk ezúton is köszönjünk Rajnai Péternek!"


Nos ez sajnos eléggé hallatszik is magán a felvételeken. Leginkább ez az ének rovására ment, mivel nemigen lehet kivenni, érteni, hogy miről is szól a szöveg. Apropó ének! Ismerem a Söralátét zenekart, voltam is jó néhány bulijukon, ezért is meglepett az énekes Halász Andris magas hangfekvése a demón!
A letöltött pakk három rövidke dalt tartalmaz. Az első dalról nekem konkrétan a Bikini "Mielőtt elmegyek" (Nagy magányomban álmodoztam rólad, Hogy egy napon visszajössz hozzám.") címü slágere jutott eszembe, de aztán begyorsul a nóta rendesen. A szöveg József Attila 1936-ban íródott verse. Ez is lett a címadó. Egyébként erős nóta, gondolom kiválóan beválik majd a koncerteken.
A második nóta a "Totalítás", címéhez hasonlóan a C.P.g. "eszeszhúszára" hajaz. Még maga a verze rész is. Rövid punk nóta, mindenféle cicoma nélkül.
A harmadik dal már egy kísérletezősebb tétel, erős jó szöveggel ("Értékelni magadat, most már megtanultad. És szép lassan kifejezed, gondolataidat. Bár ez mindig nem érdekel, ezen a világon senkit. Nem értenek meg, nem értenek semmit!") jó dallamvilággal, kellemes, húzósabb középrésszel.
Ez a Söralátét igazi erőssége, hiszen ők sem a megszokott kőpunk témákat boncolgatják.
Egészséges első demo ez, itt ott pontatlan, kásás, és a tisztább énekrészek hamiskásak, de én azt mondom, hogy nem rossz ez a nyolc perc, amit a srácok letettek az asztalra. Hallottam már milliószor rosszabb próbálkozást is...
A demo letölthető a zenekar weboldaláról. (Itt még a szövegeket is megtaláljátok!)
(chelios)

http://soralatet.weboldala.net/

Nincsenek megjegyzések: