Volt pofánk rákérdezni - KMK - Aluljáró rock'n'roll


A KMK zenekar pár napja hozta ki második lemezanyagát, amelyen már saját dalaik is szerepelnek a feldolgozások mellett. Pár hete az akkor még a felvételre készülődő csapat két tagjával, Tüdővel és Balázzsal beszélgettem pár sör mellett a felvételekről, a koncertekről és sok minden egyébről.




Kolera: Utoljára ott hagytuk abba hogy éppen koncert előtt álltatok, azóta volt 4 koncertetek, milyenek voltak, hogy sikerültek?

Tüdő: 36 órán ugye reggel 6-kor játszottunk, hát működött, működött, azért felkeltek a sarokból, főleg amikor a Hátsó Szándék megszólalt , ha két órával korábban játszunk, akkor lett is volna rendesen közönség 
Hát utána Showbarlangos buli 1 hónappal később...

Kolera. Az volt a Forradalmi napunk.

Tüdő: Igen. Az mondjuk nem sikerült túlságosan jól. 




Kolera: Ti voltatok az elsők, ti nyitottatok.

Tüdő: Igen mi voltunk az elsők az egész brigád dögrováson volt, saját haverjaink ott voltak nekik azért ugye tetszett de hát az a buli 3-4 órával később indult csak be, addig nem volt lent szinte senki. 

Kolera. 3. koncert lent a Légóban, az nagyon jó volt.

Tüdő: Igen az nekünk is tetszett abszolút. Aztán 29-én Komarnoban játszottunk. A Punkieból a Jóri Feri kilépett és a Punkie nem is tudott fellépni 29-én, 3 nappal a buli előtt kiírták a szervezők, hogy kéne még egy zenekar beugrónak, aztán véletlenül sikerült elintézni azt, hogy játszhassunk, a Fegyelmező előtt léptünk fel az Utópia és az Alsóépület társaságában.

Kolera. Mennyire akartok ráfeküdni erre, mert elég keveset koncerteztetek eddig.

Tüdő: Hát innentől a koncertezés lesz első sorban, most van szó dec 30-án előszilveszter-ről, január 8-ról de ezek inkább ilyen meghívás szintjén, majd meglátjuk hogy sikerül-e. Utána jövő évi tervek, Tatbányán akarunk majd játszani, Veszprémben , Mecséren, hát mondjuk ide hívtak is, ott hely is van, közönség is van. Majd valamikor nyár elején egy néhány számos demót meg akarunk csinálni. De tényleg jövőre koncertezni, koncertezni szigorúan.

Kolera: Ez mit jelent ez a néhány számos demó, a régiekből válogattok, vagy teljesen új?

Tüdő: Van néhány saját szám, ami már erre a lemezre nem fog felkerülni, kicsit kicsúsztunk az időből, ezeket nyár elején akarjuk megcsinálni élődobos felvételekkel. Valamikor ahogy sikerül.

Kolera. Akkor erről a lemezról mondj valamit, hány szám lesz rajta, mennyi a saját szám és mennyi a feldolgozás? Az elsőn ugye csak feldolgozások voltak.

Tüdő. Igen, ettől próbáltunk elszakadni és egyfelől saját számokat írni, másfelől meg olyasmi feldolgozásokat csináltunk, ahol azért jóval komolyabban belenyúltunk a zenébe, szövegbe is, Játszunk teszem azt szerb számot, írtam rá magyar szöveget. Ott a zene mondjuk maradt egy az egyben az eredeti, de hát itt van a "Sosem kapsz melót" számunk aminek az eredetije, ha azt vesszük a Last Resort "Never Get A Job" de hát arra is írtunk egy teljesen saját magyar szöveget. 



Kolera: Meg hát ez majdnem olyan, mintha egy saját szám lenne, mert kurvára nem ismeri senki

Tüdő: Igen, igen, Oi körökben ismerik.

Kolera: Meg azért sok olyan feldolgozásotok van, amit a mai közönség jobban ismer a ti előadásotokban, mint az eredetit.

Tüdő: Néhány számnál ez egészen biztos, hát az O.P.E.L.-től a "Csiri-biri", ki az aki erre a számra emlékezne? A Kórházra is, gyakorlatilag egy darab embert tudok, aki ezt a számot felismerte, a Fegyelmező Részleg basszusgitárosa, ő rögtön vágta, hogy miről van szó, de rajta kívül...
Az egyik haverunk futott össze a Herpesz gitárosával néhány hete egy kocsmázás alatt, ez a két ember akinek annyira köze volt a számhoz legalább, hogy tudja miről beszélünk.

Kolera: Ez egy kurvajó dolog is, mert a mai fiatalok többsége abszolút nincs tisztában ezekkel a dolgokkal, tehát jó, hogy ezt így behoztátok a köztudatba.

Tüdő: Hát ez is volt a célunk, persze tölteléknek megtanultunk Picsa számokat. Koncerten is játszottuk így úgy, de jobbára olyan számokat játszunk, amikre nem emlékszik senki. Most az új lemezen is ami feldolgozások lesznek Lenin Körúttól a Rózsadombi villát játszani fogjuk, ugye ezek is azért eléggé elfeledett zenék, ami saját szám lesz az meg olyan ami beleillik a listába. A K1 mondjuk egy teljesen saját szám, de szövegileg zeneileg is olyan, hogy lazán íródhatott volna 90-ben.



Kolera: Múltkor mondtad, hogy koncerten játszotok olyan feldolgozásokat is, amiket rá se tesztek lemezre, csak úgy elnyomjátok.

Tüdő: Igen igen tervek vannak további feldolgozásokra is, amiket be fogunk tanulni az elkövetkező időszakban, de azok lemezre nem fognak felkerülni. A következő anyagokra nem nagyon akarunk feldolgozásokat ,maximum egy-kettőt, ami úgy nagyon összejön meg odaillik, mert teljesen saját számokat akarunk csinálni.

Kolera: Feldolgozásoknál ezek az elvetemült ötletek honnan jöttek hogy teljesen ismeretlen zenekaroktól játszotok, ilyenkor legtöbbször az a cél, hogy minél ismertebbek legyenek a dalok.

Tüdő: Az O.P.E.L.-t azt konkrétan a Karanténzóna blogon találtam, aztán megtetszett és játsszuk, ennyi. Haverok belefutottak itt ott a Modells felvételekbe, de hát ilyen zenéken nőttünk fel, meg hát én még anno szerettem előásni ilyen felvételeket, amikhez hozzá tudtam jutni. Sok ilyen számot könyvekből ismerek csak, dalszövegek részletei le vannak írva 80 környékén mindenféle rockkönyvekben, Múltkor is beszereztem valami ilyesmit, Lavina számok voltak benne. Lavina együttesről sem hallottam eddig, aztán most már előkerült néhány felvétel.

Kolera: Volt egy aránylag szilárd felállásotok és aztán történt tagcsere.

Tüdő: Igen az első dobosunk Jarosek Bálint még az előző lemezünk felvétele előtt kiment Hollandiába.Az gyakorlatilag 13 augusztusa és utána fél évig nem volt dobosunk. Tavalyi előszilvesztert emiatt buktuk el, meg jópár másik koncertet. Mostani dobosunk januárban szállt be ,ő sok évebn keresztül metalcore zenekarban dobolt meg így metal vonalon mozgott, teljesen véletlenül a Balázson keresztül került be a zenekarba, régi ismerettség, de akkor ezt mondd el te.



Kolera: Meg akkor persze azt is hogy te hogyan kerültél a zenekarba, honnan hallottál róluk?

Balázs: Hát akkor én még nem voltam benne a zenekarban csak haverok.

Kolera: Tehát te már jóval előtte ismerted őket.

Balázs: Persze, ismertem őket. És dobost kerestek. Eszembe jutott, hogy ott van a Soma, a haverom aki a húgomnak volt az osztálytársa és akkor így tudtam, hogy dobol. Mondtam, hogy kérdezzék meg, egy próbát megér, hátha benne van. Benne volt egy koncert erejéig, aztán mostanra bent maradt és ha minden igaz jól is megy. Én meg úgy kerültem be, hogy idén szeptemberben Dani ez előző basszgitáros úgy látta, hogy a munka miatt nem tudja csinálni rendesen a koncerteket meg a próbákat, én meg ott voltam, előtte egy pár évet gitároztam fölvetettem, hogy ha kell beszállok basszgitárosnak csak adjanak cuccot és akkor bent maradtam én is mostanra.

Tüdő: Hát ennyi, kezébe nyomtuk a basszusgitárt aztán kiderült hogy tud vele mit kezdeni.



Kolera: Akkor semmilyen személyes oka nem volt a váltásnak, jóban vagytok azóta is.

Tüdő: Nem, nem,főleg a munka miatt, kicsit talán beleúnt abba, amit csinált. Amilyen munkája manapság lett, amellett nem lehet semmit se tervezni, ahogy esik úgy puffan. Hónapokon keresztül döcögősen mentek a dolgok és aztán végül úgy döntött, hogy akkor inkább keressünk valakit, mert hosszú távra nem tud tervezni. Alkalomadtán előfordulhat, hogy fönt lesz még a színpadon, ha valami miatt úgy jön ki a lépés, hogy basszusgitározni kell, akkor az is, meg hát a másik, hogy a Dani tud trombitálni. Előbb utóbb még elő fog fordulni hogy a Csiri-birinek az eleje nem fütyüléssel megy, meg ilyen énekelgetéssel, hanem rendesen trombitával.Úgyhogy ilyenek még előfordulhatnak. 

Kolera: Te elég nagy koncertjáró vagy láttalak több koncerten is.

Tüdő: Kölyök korom óta ilyen bulikra járok

Kolera: Hogyan látod a mai helyzetet mondjuk a régebbi időkkel összehasonlítva?.A koncerteket, a közönséget meg ezt az egész közeget. Mit változott, mi lett rosszabb, mi lett jobb? Az interaktív médiák hogyan befolyásolják ezt az egészet, mennyiből hasznos és mennyiben nem?

Tüdő: Én inkább azt látom hogy az egész közeg sokkal inkább szubkultúra, mint ahogy az akárcsak 10 éve is volt. Sokkal zártabb az egész.

Balázs:  Hát zártabb, azért tíz éve sokkal több buli volt, ahogy én figyeltem, meg kint az Örsön is a punkok folyamatosan ott voltak.

Kolera: Nem biztos, hogy több buli volt, mert most is 4 különböző punk koncert volt Pesten.

Balázs: Nem is feltétlenül a bulik, hanem az emberek tűntek el.

Tüdő: Az emberek is meg a helyek is. Pécsen lehúztam néhány évet. Hát Pécsen gyakorlatilag most a Toxiknak az utódja az Inferno működik, amennyire működik, de minden más bezárt. Tarajos gyerekkel arrafelé találkozni nem lehet, szökőévente egyet látni.Hát itt Pesten mégúgy csak csak, de tényleg sokkal kevesebb ember jön le ezekre a bulikra és lassan már nem nagyon találkozok új arcokkal, mindegy, hogy hova megyek el egy koncertre. Zenekarokból sem.

Kolera: Nagyobb zenekaroknál?

Tüdő: Nagyobb zenekaroknál konkrétan itt a Fegyelmező Részlegre gondolok és azokra az emberekre, akik ehhez kötődnek, azért az a brigád elég jól körülirható, meg azok a figurák is, akik oda lemennek ezekre a koncertekre.Hát nálunk egyébként a társaságot C.A.F.B. koncertek kovácsolták össze, de hát ott is van 3-4 zenekar és ezeknek az egymás között cserélődő tagsága és nekik a fix közönségük, akik aztán gyakran a többi zenekarból kerülnek ki, meg nekünk is a szélesebb haveri körünk.Ott se nagyon találkozunk új arcokkal.



Kolera: Én azt látom hogy a 18-20-21 éves közönséget nagyon kis számban látni, inkább 25-30-40 éveseket.

Tüdő: Igen, akik ezen nőttek fel és aztán nem dobták el a bakancsukat, kb azok most is ott vannak a koncerteken.Csak most már ők szervezik a bulikat, csinálnak ilyen-olyan formációkat, csinálják azokat a helyeke,t ahol ezek a zenekarok felléphetnek.Ez az hogy ez szubkultúra és az utánpótlás az úgy eléggé kérdéses. Ilyen fiatal kölyköket a koncerteken rohangálni... Veszprém környékén az utóbbi időben egy elég normális brigád összeverődött, akik ugye egytől egyig fiatal srácok, de hát ez is jelent mondjuk úgy 15 embert.Ők mostanában ott vannak mindenhol de gyakran lemegyek koncertre és a fiatalabb korosztályt gyakorlatilag ők képviselik.Vagy hát itt van a Jóri Ferinek a brigádja őket ugye nem nagyon ismerjük, futólag van valami kapcsolat, mert a gitárosunk alapból budaörsi, aztán ismeri őket, meg hát az a haveri kör.De hát az megint más.

Balázs: Közösségi médiában én személy szerint látok jövőt, mert ezáltal egy fiatalabb generáció is megismerheti ezeket a zenéket, hamarább meg fogják nézni youtube-on, mint hogy letöltik a cd-t, meg hát jobban be is lehet harangozni a bulikat.

Tüdő: Manapság más módszer nincs arra, hogy eljuttassuk a zenénket, akár csak a híreket a zenekarról sehová se. Manapság ki az, aki plakátokat ragaszt?



Kolera: Mondjuk régen a Picsa a honvédség és a kollégiumok, iskolák meg a szájhagyomány útján terjedt el úgy, hogy az egész országban pár év alatt megismerték őket. Sőt sokkal jobban terjedt, mint ahogy most internet útján terjedne. Ha most indulnának tizedannyi esélyük sem lenne.

Tüdő: Hát igen ott van ugye a bőség zavara, amíg kevesebb dologhoz jutnak hozzá az emberek az előbb utóbb eljut mindenkihez.Ha néhány jó emberhez sikerült akkoriban eljuttatni az anyagot, ahová úgy kellet akkor azért volt rá esély hogy lemásolják azt a kazettát.

Kolera: Meg akkoriban volt tizenvalahány zenekar, aki kiadott egy kazettát és kész semmi egyéb nem volt, most pedig több száz zenekar van.

Tüdő: Régen én is ahogy rohangáltam, volt tizenegynéhány ilyen kazettám, azok aztán rongyosra lettek hallgatva, most itt van a telefonom, rajta van 20 évnek akárhány zenéje százas nagyságrendben az albumok, sok minden felett átsiklok. Hát ott van a Karanténzóna, annak idején leszedtem róla minden zenét, de tizenpár amit úgy végighallgattam, közben azóta mennyi minden került fel oda is. Egyszerűen a bőség zavara. Próbáljuk azért a zenénket eljuttatni mindenhova. Célirányosan így úgy. Legalább ahhoz vegyék a fáradtságot, hogy egyszer meghallgassák az albumot



Kolera:Ha már egyszer is meghallgatják szerintem van esélyetek.

Tüdő: Igen, csak ezt se olyan egyszerű elérni.

Kolera: Akkor beszéljünk a lemezről, hogyan rakjátok össze, honnan jönnek az ötletek, ki írja a szövegeket, zenéket? Feldolgozásokhoz ki hozza az ötleteket?

Tüdő: Általában a feldolgozásoknál vaklaki megtalál egy számot, ha tetszik a brigádnak, akkor megpróbáljuk megtanulni.Ha sikerül akkor játszani fogjuk, ha nem sikerül akkor nem. Volt néhány szám pl. annak idején az Aurórától a "Doki", egyszerűen valahogyan nem állt össze, nem tudtuk jól eljátszani.

Kolera: Pedig annál van bonyolultabb számotok.

Tüdő: Igen van, de egyszerűen nem akart működni.A Picsától a "Néha már semmi se fontos", azzal próbálkoztunk jó darabig, nem tudunk lassú számot játszani.Most van születőben egy-két szám ami lassabb lesz, ha sikerül úgy megtartani a tempót, de van amire úgy nem áll rá a zenekar.
Miki a gitárosunk viszi zeneileg az egész zenekart.

Balázs: Miki megírja a zenei részt.



Kolera: Szöveg?

Balázs: Most két számnál is így hárman Mikivel leültünk egy kocsmában és ott megírtuk a szöveget, Így jöttek az ötletek.Próbálgattuk mi illik össze, ugyanez volt az egyik készülő új számunknál, ami a nyár eleji demón lesz rajta.

Tüdő: K1- nek a szövegét teszemazt a Báji Zolival együtt írtuk, a Rituális Rémtettek régi basszusgitárosa, ő anno átélte a 90-es éveknek az elejét, úgyhogy mondom, ha vele együtt nekiállunk megírni egy ilyen szöveget rendben lesz. Hát működött is. Van olyan szám amire egymagam írtam szöveget, a "Csak egy lépés"-nél mondjuk.Hát 5-6 szám ami saját.Az Aluljáró Rock'n'roll, azt a Miki hozta még egy régebbi zenekarából, igazából abba is itt-ott belenyúltunk. A zenét amire játszották arra nem emlékszik, úgyhogy ez most lett megírva."Vigyetek el inni", itt a szöveg is nagyjából a Mikinek az agymenése. "Riot"- az annyi, hogy egy magyar refrént írtunk hozzá.

Kolera: A RAFC indulóval kapcsolatban adott a kérdés, hogy  egész zenekar ilyen nagy szurkolója a csapatnak?

Balázs: A Kispunk gitárost leszámítva mindannyian a XVI. kerületben lakunk, aztán így jött hogy a helyi csapatnak szurkoljunk.

Tüdő: Ennyi, IV. osztály, ott van két sarokra a pálya, kimegyünk hétvégénként. Mivel úgy ott is összeverődött a brigád, megvan a hangulat, főleg ahhoz képest hogy milyen szintű meccsről beszélünk.

Kolera: És akkor a dalról, felkérést kaptatok vagy csak úgy magatoktól megcsináltátok? 

Bassz: Magunktól. Volt ez az induló, amit ott is énekeltünk jópárszor.

Tüdő: De ezt mikor találták ki, vagy 15 éve.



Kolera: Tehát akkor adott volt a szövege.

Tüdő: Igen meglehetősen régen, mikor a RAFC-nak sokkal jobban ment, mint manapság és komolyabb tömegek kijártak a meccsekre.

Kolera: Mikor jelenik meg kb a lemez? Lesz e kézzelfogható formában is, vagy csak interneten terjesztitek?

Tüdő: Alapjában véve interneten.

Balázs: Pont beszéltük, hogyha nyáron kijön ez az EP demó lemez 3-4 számmal akkor már van 3  album (Pont erre kevernénk újra az első albumot, a régi számokat felvennénk új énekkel) és akkor összejönne egy olyan mennyiség, hogy megérné 100 db cédét kiadatni. És akkor elharmadolva mindegyikből megjelenik 33-33 példány és azt esetleg körbeszórjuk majd. Egyébként Punkkarácsonyra el akarunk vele készülni, neten közzé lesz téve, youtube-ra ilyen-olyan oldalakra. Kurrensebb figuráknak külön el lesz küldve az anyag, reméljük hogy azért néhányan felfigyelnek rá.



Kolera: Akkor koncerteken ezután lesznek változások gondolom, több saját szám és azok között a feldolgozások.

Tüdő: Amit a Légó koncerten játszottunk, az az új anyagnak volt a nagy része, volt 3-4 szám az előző lemezről. Ami az új lemezen saját szám, abból a RAFC indulót nem játszottuk el, a többi az szólt ott is és működött is.

Balázs: A RAFC-ot azt nem is nagyon fogjuk játszani koncerteken

Tüdő: Max, ha a kerületben lesz valami koncert saját közönség előtt, akkor ott működik, meg a szélesebb haveri kör érti miről van szó.

Balázs: Tervezzük is hogy amik vannak indulók azt mindet feldolgozzuk és akkor egy ottani saját évadzáró koncertet csinálni a pályánál.

Tüdő: Igen a RAFC pálya mellett van egy szabadtéri színpad május környékén, ha jól megy 3-4 zenekarral jó lenne összehozni valamelyik meccs után.

Tüdő: A következő évek folyamán szeretnénk külföldi koncerteket összehozni, most ez hogy Komárnóban játszottunk, külön örültünk neki, Utópiás srácok beszéltek róla, hogy Gútán azért majd akarnak koncertet szervezni, hát ha éppenséggel oda is eljutnánk nem sajnálnánk. Szerbiában egy-két hely szóba jöhet, ha jól mennek a dolgok nincs kizárva, hogy lesz koncert Nürnbergben. Van kint egy punk haver és mondta, ha arról van szó a Lugosi Béla klubban lehet, hogy felléphetünk. Ha sikerülne összehozni azért úgy kéne leszervezni hogy valahol a cseheknél legyen egy állomás, meg visszafelé valahol az osztrákoknál és akkor így három koncertnél már talán sikerülne nullára kihozni a dolgot, Vagy Brünnben vagy Prágában fellépni, de vannak ismeretségek, úgyhogy nem lehetetlen. Vagy Nürnberg mellett egy városban egy másik koncertet. Ez valamikor a jövő év folyamán.

Kolera: Hát igen érdemes megpróbálni, mert ott egész más a hozzáállás, sokkal fogékonyabbak az új dolgok iránt.Meghallgatják az ismeretlen előzenekarokat is, nem úgy mint itt, ha fellép öt zenekar 2-3 az üres teremnek játszik

Tüdő:Ezért is akarjuk megpróbálni, mert külföldről odacsöppenünk, van rá esély hogy működjön.

Kolera: Nálunk sajnos csak a nagy fesztiválokra járnak nagyobb számban az emberek.

Tüdő: Fehérváron az előszilveszteren mindig nagyon sokan vannak. Ott azért más, mert előszilveszteren akik ott vannak azoknak a jelentős része 10 éve is ott volt, meg a fiatalok, akik nem divatból járnak, ott voltak, ott is lesznek. Meg az utóbbi időben Mecséren jópár jó koncert volt, múltkor sikerült lekeverednem egy alkalomra.



Kolera: Ez is egy érdekes példa, hogy még csak városnak se nevezhető és mégis jobb koncertek vannak, mint itt Pesten.Hangulatban meg pláne.

Tüdő: Kis hely nem túl sok ember, de azt a kis helyet kitöltik.És nem az első jó bulit hozták össze.

Meg általában vidéken jobbak a koncertek mint Pesten.

Balázs: Valószínűleg az is közrejátszik benne, hogy havonta vagy kéthavonta vannak koncertek.

Tüdő: Vidéken, főleg ha valami világvégi helyeken ha koncert szerveződik lemegy az ember jobb híján.

Balázs: Ha azt vesszük Komárnoban is teltház volt a helyen.

Tüdő: De jöttek le oda Pozsonyból is, jöttek Győrből, Pestről,Veszprémből, Párkány környéki formák ott voltak, Gútaiak, tatabányaiak. Ahogy szoktam mondani, összefújja a szemetet a szél,ez Komárnora hatványozottan igaz volt. De aznap volt Mecséren is koncert, Picsa meg előtte a Balszerencse játszott meg volt 2-3 másik zenekar és ott is voltak rendesen.

Balázs: Pesten azért a helytől is függ , meg ahogy megfigyeltem elég sok budapesti koncertre nem a kezdésre mennek az emberek, hanem elmennek alapozni és beesnek 10-11 felé mikor a főbanda kezd.
De ezzel a zenekarral is kiszúrnak, ha a fogyasztás után kapnának valamit, legalább egy-.egy korsó sört.

Tüdő: De akarok venni egy sört 350-390, mindenféle tróger kölykök, munkanélküli, akármi, mint amilyenek mi is vagyunk, inkább akkor veszünk valami bort, csinálunk fröccsöt és amíg nincs valami ami konkrétan érdekel kint iszunk a hely előtt. Ha bent lenne teszemazt 200 ft akármilyen ócska házmester, 250-ért valami olcsó egyszerű sör, bent lennénk egész este, ott innánk, aztán megnéznénk a többi zenekart is, mert annyi jutna rá, de ha másfélszer ennyibe kerül akkor tényleg csak akkor megyünk be, amikor már nem vagyunk szomjasak, mert azért annyi pénz nincs egy estére, ritka hogyha van.

Kolera: Hol szeretnétek inkább játszani fesztiválon, vagy nagyobb zenekarok előtt, vagy önállóan?

Tüdő:Saját szervezés egy- két ötlet van jövőre, ez a RAFC pálya melletti koncert május környékén, vagy egy két bandával összeállni és gerillakoncert a város szélén. valami lebontott gyárban, vagy ilyen helyen, ahol nincs messze valami Bkv megálló. ha ilyenre lerángatnánk 30 embert már meglenne a hangulat.

Kolera: Következő 36 órán akartok játszani?

Tüdő: Igen reméljük egy kicsit normálisabb időpontban mint az előzőn, legalább ne hajnali 6 hanem hajnali 3 legyen.



Kolera: Van valami kedvenc helyetek itt Pesten ahol szeretnétek játszani vagy vidéken?

Tüdő: Régi helyek amikre jártunk, nem is nagyon vannak.

Balázs: Vörös Yuk esetleg, Dürer kisterem, arról elég jókat hallottunk ,meg ez a Légó s egy rossz hely.
Esetleg azt megpróbáljuk ha kijött a cd-nk, elküldeni ilyen fesztiválok szervező embereinek, hogy tessék itt vagyunk, ezt játsszuk.

Tüdő: Egy nagy álom lenne hogy a Rockmaratonon léphessünk fel és ne valami tehetségkutatón, hanem konkrétan zenekarként. Ha délután 3-kor akkor délután 3-kor valami kis sátorban, de azért ott konkrétan zenekarként felléphessünk. Ez még nem az idei év az biztos. Meg az hogy a Dürerben valami rendezvényen valami kis előzenekarkén ott legyünk. Ennyi a max. amiben gondolkodunk.

Köszönjük az interjút!








































Nincsenek megjegyzések: